India a devenit cea mai populată țară din lume, cu o populație estimată la peste 1,425 miliarde de locuitori.

Noile cifre ale Diviziei de Populație a Organizației Națiunilor Unite arată că numărul locuitorilor Indiei este de 1.425.775.850.Asta înseamnă că națiunea deține acum oficial recordul pentru cea mai mare populație.

India a depășit China, care a avut un vârf de 1,426 miliarde de locuitori în 2022, urmat de un declin. China a deținut recordul încă de când ONU a început să țină evidența dimensiunilor populației globale, în anii 1950.

În mod surprinzător, India a depășit China, în ciuda faptului că este de aproape TREI ORI mai mică. India are o suprafață de 3,287 milioane de kilometri pătrați, în timp ce China are o suprafață uriașă de 9,597 milioane de kilometri pătrați.

China este doar cu puțin mai mică decât Statele Unite, este cea mai mare țară din Asia și a patra țară ca mărime din lume. În ceea ce privește suprafața totală, India este a șaptea țară ca mărime din lume.

India atrage, de asemenea, mulți turiști, aproximativ șapte milioane de persoane din întreaga lume vizitând țara ăn 2021. Cifrele erau mult mai mari înainte ca pandemia de coronavirus să lovească.

Sursa foto: Shutterstock / Rima das mukherjee

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri