Guvernatorul din Herson a declarat că Rusia amenința ca va lovi Podul de peste Prut care leagă România de Republica Moldova. Este vorba despre Podul de la Giurgiulești, de la vama cu același nume (cu ieșire din România prin județul Galați).

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) pentru a i se cere explicaţii cu privire la recentele declaraţii ale unui reprezentant al Rusiei din Herson prin care a fost ameninţată Republica Moldova, informează MOLDPRES şi Noi.md, potrivit Agerpres.ro.

MAEIE a subliniat că Republica Moldova condamnă cu fermitate declaraţiile reprezentantului Federaţiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupaţie rusă. "Astfel de declaraţii sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova', a subliniat MAEIE.

Ministerul de la Chişinău a precizat că îl "va convoca în regim de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Rusiei la Chişinău", pentru a-i solicita "explicaţii corespunzătoare'.

Guvernatorul prorus al regiunii Herson, Vladimir Saldo, a ameninţat că armata rusă va lovi podul de la Giurgiuleşti ca răspuns la atacul de azi al ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineana Herson de Crimeea.

"Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiuleşti în Moldova, care a fost în componenţa Ucrainei, dar a fost predat pe Dunăre încă de pe vremea regimului (fostului preşedinte ucrainean Viktor) Iuşcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute şi în curând va fi un răspuns destul de serios”, a spus Saldo.

Potrivit oficialilor numiţi de Rusia în regiunea Herson şi Peninsula Crimeea, în dimineaţa zilei de joi ucrainenii au lovit cu rachete podul Ciongar care leagă părţile controlate de Rusia din regiunea Herson de Peninsula Crimeea.

Cunoscut drept "poarta spre Crimeea", podul Ciongar este unul dintre cele câteva care leagă Crimeea - anexată de Rusia în 2014 - de continent. Podurile oferă o alternativă pentru conectarea istmului peninsulei, o fâşie îngustă de pământ, de continent.

Sursa foto: Facebook / Irinel Ionel Scriosteanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri