Aproape 100 de pompieri, ajutaţi de un elicopter, luptă cu un incendiu de vegetaţie produs în municipalităţile franceze Cagnes-sur-Mer şi Villeneuve-Loubet, în apropiere de aeroportul internaţional din Nisa, transmite Reuters care citează oficialităţi franceze.

Până spre sfârşitul după-amiezii pompierii au reuşit să controleze incendiul în apropiere de Cagnes-sur-Mer, conform unui purtător de cuvânt al pompierilor care a mai precizat pentru Reuters că operaţiunile vor continua probabil şi în cursul serii.

Nu există victime sau pagube materiale. Conform unui purtător de cuvânt al Autorităţii aviatice civile din Franţa (DGAC), incendiul nu a avut impact asupra traficului aerian.

Flăcările au afectat o zonă nelocuită din apropierea unei autostrăzi, conform unui oficial local. Traficul auto şi cel feroviar au fost întrerupte, conform unui anunţ făcut pe platforma X (fostul Twitter) de poliţia din Nisa.

În aceste zile, Grecia, Italia și Turcia se confruntă și ele incendii de vegetație. În Grecia, Rodos și Corfu sunt printre cele mai afectate insule, în timp ce în Italia pompierii se luptau cu flăcările în Sicilia.

O regiune din apropierea oraşului turcesc Antakya se confruntă cu incendii de vegetaţie, după ce a fost grav afectată de seismul din luna februarie.

Imaginile arătau o pădure cuprinsă de flăcări în spatele unui sat. Un alt incendiu a izbucnit în provincia vestică Izmir. Conform oficialilor turci, numeroase avioane şi elicoptere sunt implicate în lupta cu flăcările.

În regiunea sudică Antalya, o destinaţie populară de vacanţă, 10 case din districtul Kemer au fost evacuate din motive de siguranţă, conform agenţiei de presă turce Anadolu.

Ministrul turc al turismului, Mehmet Nuri Ersoy, s-a deplasat la faţa locului. Deocamdată nu a fost afectat niciun turist.

Incendiul a izbucnit luni seară din cauze încă necunoscute, conform Anadolu care mai precizează că vântul puternic îngreunează lupta cu flăcările.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri