Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu se confirmă informaţiile referitoare la dronele care ar fi căzut pe teritoriul României.

"În acest moment, nu se confirmă această informaţie. Eu am informaţiile de la ministrul Apărării. În acest moment nu se confirmă această informaţie", a arătat Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

Teritoriul României nu a fost lovit de drone ruse în atacul aerian din cursul nopţii asupra unui port ucrainean de pe malul celălalt al Dunării, a afirmat luni, la Berlin, ministrul de externe român, Luminiţa Odobescu, transmite Reuters.

''Evident, există un risc, întrucât ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de frontierele noastre'', a declarat Odobescu jurnaliştilor în marja unei vizite la Berlin.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a spus luni că ţara sa deţine probe fotografice ce arată că drone ruse au lovit teritoriul României în timpul unui atac cu drone asupra infrastructurii dintr-un port ucrainean de la Dunăre.

Reamintim că purtătorul de cuvânt al ministerului de externe de la Kiev a afirmat că drone rusești au căzut și au explodat luni pe teritoriul României, după cum a scris Reuters, în timpul unui atac asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe Dunăre.

Incidentul ar fi avut loc în apropierea portului Izmail, la grani'a cu România, implicând drone Shahed, fabricate în Iran. ”Este o nouă confirmare că rachetele rusești amenință nu doar securitatea Ucrainei, ci și securitatea țărilor vecine, inclusiv a celor membre NATO”, a scris oficialul rus pe Facebook, unde a postat și o fotografie. Afirmațiile sale au fost confirmate și de surse Reuters. Ministrul român al Apărării a negat încă de atunci că ar fi existat vreun astfel de incident.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri