Franţa a anunţat marţi trimiterea unor întăriri pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine la frontiera cu Italia, unde presiunea creşte, relatează AFP. Numărul migranţilor sosiţi pe coastele italiene s-a dublat în acest an în raport cu 2022 şi mulţi dintre ei caută să-şi continue drumul spre Franţa, traversând Alpii. Imigraţia este, de mai mulţi ani, un subiect ultrasensibil în relaţiile franco-italiene, notează AFP, conform Agerpres.

"Avem o creştere de 100% a fluxurilor care afectează regiunea Alpes-Maritimes şi Alpii pe ansamblu", a afirmat ministrul de interne francez Gerald Darmanin, după o vizită la postul de frontieră din Menton (sud-estul Franţei), anunţând trimiterea de întăriri.

Unităţi ale forţelor mobile, poliţişti şi jandarmi, vor trece de la două la patru, pentru a atinge un total de peste 200 de agenţi. Militarii detaşaţi pentru recunoaşterea nocturnă pe munte în cadrul operaţiunii Sentinelle vor trece de la 60 la 120 şi efectivele vameşilor vor fi de asemenea dublate, a asigurat ministrul.

La sfârşitul lunii aprilie, premierul francez Elisabeth Borne anunţase deja trimiterea a 150 de jandarmi şi poliţişti suplimentari în această zonă.

Paralel, forţele de ordine pot utiliza de acum drone pentru supravegherea punctelor de trecere şi un proiect de lege asupra imigraţiei, care urmează să fie dezbătut în Senat în toamnă, prevede extinderea fâşiei de teritoriu în cadrul căreia migranţii pot fi respinşi, stabilită în prezent la 20 km.

"Multe mijloace tehnologice, o mai bună organizare şi în primăvară, eu sper, o legislaţie care ne va ajuta să luptăm mai eficient", a spus Darmanin, recunoscând totuşi că numeroşi factori, precum instabilitatea în Sahel, vor accentua şi mai mult presiunea migratorie.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri