Ramura armată a Hamas a dat publicităţii o înregistrare video în care pot fi văzuţi cel puţin trei bărbaţi îmbrăcaţi în civil, în mod clar speriaţi, ţinuţi captivi de un grup de indivizi înarmaţi şi cu feţele blurate, afirmând că este vorba de "duşmani" capturaţi în timpul ofensivei lansate sâmbătă dimineaţa împotriva Israelului, informează AFP.

"Imagini cu (membri ai) Brigăzilor al-Qassam (ramura armată a Hamas) capturând mai mulţi soldaţi inamici în timpul bătăliei (operaţiunii) 'Potopul Al-Aqsa'", spune o frază pe un fundal negru la începutul înregistrării video, fără sunet, conform Agerpres.ro.

Semne în ebraică în plan secund alimentează presupunerea că înregistrarea video a fost făcută de partea israeliană a punctului de trecere Erez între Israel şi Fâşia Gaza.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a denunţat sâmbătă această luare de ostatici civili prin încălcarea dreptului internaţional şi a cerut eliberarea lor.

"Informaţiile despre civili luaţi ostatici la ei sau în Gaza sunt îngrozitoare. Aceasta încalcă dreptul internaţional. Ostaticii trebuie să fie eliberaţi imediat", a declarat Borrell pe platforma X (fosta Twitter).

Armata israeliană precizează că în jur de 2.200 de rachete au fost lansate din Gaza către Israel, în timp ce reprezentanții Hamas au precizat anterior că ar fi vorba de 5.000 de rachete. Între timp, locuitori din două asezări israeliene au spus presei că atacatori din Gaza, care au trecut granița în Israel, încearcă să intre în casele lor.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a declarat, sâmbătă, într-o intervenţie televizată, că atacul declanşat de organizaţiile teroriste a fost "plănuit cu mare atenţie" şi este "foarte bine organizat", "fiind coordonat de pe uscat, din aer şi de pe mare" şi vizând atât militarii, cât şi civilii israelie

Sursa foto: ChameleonsEye / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri