Israelul declară că se pregătește de o nouă etapă a războiului împotriva Hamas. Armata israeliană a vorbit despre lovituri din aer, apă și de pe uscat, operațiuni semnificative împotriva grupării care deșine controlul asupra Fâșiei Gaza.

Ofensiva militară implică sute de mii de rezerviști recrutați și va cuprinde „o gamă largă de planuri operaționale”, au spus Forțele de Apărare Israelului, potrivit CNN.

Pe lângă „loviturile combinate și coordonate”, forțele terestre israeliene și conducerea logistică a armatei pregătesc trupele IDF pentru o „arenă extinsă de luptă”, se arată în comunicat.

Forțele militare au primit în ultimele zile echipamentul de care au nevoie pentru luptă, a spus armata.

De-a lungul săptămânii, au tot fost semne că Israelul se pregătește pentru o potențială invazie terestră a Gaza - enclava dens populată condusă de Hamas, gruparea militantă palestiniană care a desfășurat atacuri teroriste devastatoare în Israel pe 7 octombrie.

Armata israeliană a mobilizat 300.000 de rezerviști pentru ceea ce ar putea fi o incursiune fără precedent în Gaza.

Focuri de armă între Hezbollah și trupele israeliene: gruparea teroristă a atacat pozițiile din fermele Shebaa

Conflictul dintre Israel și Hamas atrage și alte forțe în joc. Schimburi de focuri între Hezbollah și forțele israeliene au avut loc la granița Libanului cu Israelul. Ciocnirea între cele două forțe a durat mai bine de două ore.

La 3:15 p.m., Hezbollah a lansat o salvă de rachete asupra pozițiilor israeliene din Shebaa, potrivit unei declarații a grupului armat susținut de Iran, notează CNN. Fermele Shebaa reprezintă o fâșie de pământ disputată între Liban și Siria, controlată de Israel și învecinată cu Înălțimile Golan, ocupate de Israel.

Forțele israeliene au răspuns imediat atacului. O echipă CNN din apropierea zonei ar fi auzit zgomot de artilerie.

Sursa foto: Israeli Defense Force

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri