Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat luni importanţa extraordinară a cooperării între toate structurile ţării sale, în cea de-a 600-a zi de război la scară largă lansat de Rusia împotriva Ucrainei, relatează dpa, conform Agerpres.

Fie că este vorba despre iniţiative militare, de afaceri sau private, toate împreună au permis locuitorilor şi oraşelor din Ucraina "să trăiască o viaţă normală", a declarat Zelenski într-un discurs video difuzat luni seara. "Toate acestea, împreună, ne păstrează capacitatea de rezistenţă. Toate acestea, împreună, dau putere Ucrainei", a mai spus el.

Sprijinul extern este, de asemenea, important în acest sens, a subliniat el, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o luni cu emisarul special al SUA pentru reconstrucţia Ucrainei, Penny Pritzker. "O astfel de vizită, într-o asemenea zi, este un semnal important", a adăugat preşedintele ucrainean.

Mai presus de toate, a spus el, programele de sprijin pe termen lung pentru Ucraina sunt de mare importanţă. Zelenski a comparat războiul de apărare al Ucrainei împotriva Rusiei cu un maraton. "Într-un maraton trebuie să menţii tot timpul ritmul corect, să-ţi calculezi energia şi să vezi clar că această cursă trebuie să se încheie cu o victorie", a adăugat el.

Separat, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a anunţat luni, într-un raport adresat preşedintelui Vladimir Putin, că forţele ucrainene au pierdut 1.500 de vehicule blindate, dar şi numeroase trupe, în ofensiva lansată de Kiev. Agenţia de presă TASS a relatat că raportul a fost prezentat pentru a marca 600 de zile de la începerea războiului din Ucraina.

Nu există o confirmare a cifrelor dintr-o sursă independentă, în condiţiile în care Ucraina nu oferă informaţii cu privire la pierderile suferite în război.

Sursa foto: www.president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri