Guvernul federal german a aprobat un proiect de lege care vizează accelerarea procedurilor de expulzare, transmite dpa, relatează Agerpres.

Obiectivul principal al proiectului, înaintat de ministrul de interne Nancy Faeser, este de a reduce numărul expulzărilor care nu mai sunt puse în aplicare în ultimul moment.

Textul prevede o prelungire, de la 10 la 28 de zile, a duratei maxime în care o persoană poate fi ţinută în detenţie înaintea expulzării.

Planul include de asemenea măsuri mai aspre împotriva traficanţilor de persoane şi o extindere a puterilor autorităţilor.

Conform proiectului de lege, autorităţile vor avea permisiunea de a intra în locuinţele unor terţe părţi pentru a-i căuta pe cei care urmează să fie deportaţi. În unele circumstanţe, autorităţile nu vor mai fi obligate să anunţe în avans expulzările.

Guvernul vrea de asemenea să-i poată expulza mai uşor pe membrii unor organizaţii criminale.

Vor putea fi efectuate percheziţii în locuinţe în căutarea de documente şi de dispozitive de stocare de date, în scopul clarificării identităţii şi naţionalităţii celor vizaţi.

Spre a reduce presiunea pe autorităţi, şederea în Germania va fi permisă timp de şase luni, în loc de trei în prezent, pe perioada procedurii de azil.

Cei care nu au dreptul de a rămâne trebuie să plece din Germania, a declarat Nancy Faeser pentru ediţia de luni a cotidianului Rheinische Post.

Ea a subliniat că, în acest an, numărul repatrierilor este deja cu 27% mai mare decât în aceeaşi perioadă a lui 2022.

'Cu toate acestea, trebuie să avem reglementări care să ne permită să punem în aplicare legea mai consecvent şi mai rapid', a afirmat ea.

Miercuri, ministrul de interne a mai anunţat că în Bundestag se discută un proiect de lege potrivit căruia o persoană care a comis acte de antisemitism nu poate primi cetăţenia germană, informează Reuters.

'Proiectul nostru privind noua lege a cetăţeniei, pe care îl vom discuta acum în Bundestag, prevede o excludere clară a antisemiţilor', a spus Faeser, într-un comunicat emis după o întrevedere cu ambasadorului Israelului, Ron Prosor.

Ea a adăugat că autorităţile germane sunt 'extrem de vigilente' în privinţa susţinătorilor grupării palestiniene islamiste Hamas în Germania. Orice astfel de persoană va fi 'judecată cu întreaga forţă a legii', a subliniat Faeser.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri