Forţele armate israeliene (IDF) au efectuat operaţiuni terestre împotriva Hamas în Gaza în ceea ce premierul Benjamin Netanyahu a numit "a doua fază" a acestui război menit să eradicheze gruparea militantă palestiniană.

Războiul va fi "lung şi dificil", a avertizat şeful executivului israelian. A învinge Hamas este o "provocare esenţială" pentru Israel, dar "priveşte întreaga civilizaţie occidentală", a mai apreciat Netanyahu.

IDF a avertizat că acum consideră oraşul Gaza un "câmp de luptă" şi le-a ordonat rezidenţilor "să plece imediat" spre sud. Potrivit purtătorului de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, Mahmoud Bassal, "sute de clădiri şi case au fost complet distruse" în raidurile nocturne ale armatei israeliene.

Comunicaţiile telefonice şi prin internet, întrerupte de vineri pe teritoriul palestinian, au fost restabilite în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, conform organizaţiei de monitorizare a reţelei Netblocks şi a unui colaborator AFP.

Ministerul Sănătăţii al Hamas spune că peste 8.000 de oameni au fost ucişi în Fâşia Gaza de la începutul războiului cu Israelul, jumătate dintre ei copii.

Mii de oameni au manifestat la Londra, Paris, Zurich şi New York în sprijinul palestinienilor. "Gaza, Gaza, Paris este cu voi!", au scandat manifestanţii în capitala Franţei, unde adunarea fusese interzisă.

Arabia Saudită a denunţat o încălcare "nejustificată" a dreptului internaţional, iar Oman a acuzat Israelul de "crime de război". "Israel, te declarăm în faţa lumii întregi criminal de război", a lansat anterior preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, ceea ce a făcut Israelul să-şi cheme diplomaţii din Turcia pentru o "reevaluare a relaţiilor" dintre cele două ţări, ca răspuns la "declaraţiile grave" de la Ankara.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri