Capitala Indiei, New Delhi, este învăluită într-un strat dens de ceaţă toxică, iar unele şcoli au fost închise după ce indexul pentru calitatea aerului (AQI) s-a deteriorat până la nivelul ''sever'', scrie Agerpres.

New Delhi se află din nou pe lista în real-time a celor mai poluate oraşe, alcătuită de compania elveţiană IQAir, care a estimat pe 3 noiembrie AQI-ul capitalei indiene la 640, corespunzător categoriei ''periculos''. AQI-ul oraşului pakistanez Lahore este de 335.

Ce a generat ceața toxică din New Delhi

Potrivit oficialilor regionali, o combinaţie sezonieră de temperaturi mai scăzute, absenţă a vântului şi incendieri ale miriştilor din statele învecinate a determinat o creştere accentuată a poluanţilor atmosferici.

Mulţi dintre cei 20 de milioane de locuitori ai New Delhi-ului s-au plâns de iritaţii ale ochilor şi de iritaţii în gât, iar aerul a devenit de un gri intens după ce AQI-ul a oscilat în jurul valorii de 480 la unele staţii de monitorizare.

Un AQI cuprins între 0 şi 50 este considerat adecvat, în timp ce valori cuprinse între 400 şi 500 afectează oamenii sănătoşi şi reprezintă un pericol pentru persoanele cu boli preexistente.

Și Mumbai ar putea fi afectat de un nivel crescut de poluare

Oficialii au precizat că nu au constat nicio îmbunătăţire imediată în privinţa calităţii aerului. ''Nivelul de poluare va persista în următoarele două sau trei săptămâni, agravat de incidente legate de incendierea miriştilor, viteze mici ale vântului şi temperaturi în răcire'', a indicat Ashwani Kumar, preşedintele Comitetului pentru controlul poluării din Delhi.

Fermierii din statele nordice Punjab, Haryana şi Uttar Pradesh incendiază de obicei resturile rămase pe mirişti după strângerea recoltelor în octombrie în scopul curăţării lanurilor înainte de campaniile de semănare a recoltelor de iarnă câteva săptămâni mai târziu.

Anul acesta, atenţia stârnită de calitatea aerului în scădere a umbrit Campionatul Mondial de cricket găzduit de India, iar capitala financiară, Mumbai, este de asemenea afectată de o creştere accentuată a nivelurilor de poluare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri