24 Noiembrie 2023

Crăciun sustenabil: retailerul Lidl a lansat în Marea Britanie un serviciu de închiriere de pulovere pentru Crăciun



În încercarea de a întâmpina sezonul de iarnă într-un mod cât mai sustenabil, retailerul Lidl a lansat în Marea Britanie un serviciu de închiriere de pulovere de Crăciun.

Astfel, compania le răspunde, indirect, organizațiilor de mediu care acuză faptul că achiziția de pulovere noi este în sine foarte poluantă, transmite Guardian.

Sursa citată arată, de asemenea, faptul că în urma unei analize făcute de o organizație de mediu numită Hubbub pe articole de îmbrăcăminte de tipul puloverelor, oferite de retaileri importanți, printre care și Primark, 95% dintre acestea erau făcute integral sau parțial din plastic.

În acest context, prin urmare, în Marea Britanie, retailerul Lidl a decis să ofere acest serviciu de închiriere de pulovere de Crăciun, unele dintre ele având logo-ul companiei, contra unei sume de două lire sterline pe zi.

"Conceperea acestor pulovere cu tematică de Crăciun din textile second hand a fost amuzantă și creativă, dar știind că ele vor fi închiriate și repurtate ajută la misiunea pe care mi-am propus-o de a reutiliza materialele textile", a declarat creatoarea de haine care a făcut ca aceste pulovere să devină realitate.

Campania durează pe toată durata lunii decembrie, luând sfârșit cu o zi înaintea Anului Nou, în vreme ce toate profiturile de pe urma acesteia vor fi donate unei organizații caritabile pentru copii din Marea Britanie.

Un alt detaliu important al campaniei, însă, este faptul că perioada minimă de închiriere a unui astfel de pulover este de trei zile.



Citeste si