Mark Zuckerberg a încasat aproximativ 190 de milioane de dolari din vânzarea de acțiuni Meta în luna noiembrie, consemnând primele sale cedări din 2021 încoace, după ce acțiunile companiei sale au înregistrat o creștere semnificativă în acest an, potrivit BusinessInsider.

CEO-ul Meta și entitățile sale pe care le folosește pentru donații caritabile și politice au raportat în documentele depuse la SEC (Securities and Exchange Commission), arbitrul piețelor de capital americane, au fost vândute circa 500.000 de acțiuni Meta, conform planurilor de tranzacționare programate încă din vara acestui an.

Momentul nu putea fi mai bine ales pentru Mark Zuckerberg, după ce acțiunile Meta s-au prăbușit în 2022. Cu această vânzare nu doar că a acoperit pierderile anterioare, dar a consemnat și un câștig uriaș, ținând cont că acțiunile Meta au crescut cu 166% în acest an.

Grupul de social media din spatele Facebook, Instagram și WhatsApp a beneficiat de entuziasmul reînnoit al investitorilor în jurul companiilor din Big Tech, alimentat de așteptările legată de investițiile în inteligența artificială. Meta este unul dintre așa-numitele acțiuni „Magnificent Seven”, împreună cu Tesla și Nvidia, care au reprezentat cea mai mare parte din câștigurile Standard&Poor’s 500 în acest an.

În urma acestei tranzacții, Zuckerberg a câștigat un loc de top 10 în indicele miliardarilor Bloomberg. Potrivit calculelor Bloomberg acesta a urcat pe locul nouă în clasament, cu o avere estimată la 116 miliarde de dolari.

Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, au promis că vor dona 99% din acțiunile Meta pe care le deține către cauze caritalile de-a lungul vieții. Zuckerberg a semnat pentru prima oară Giving Pledge, un angajament filantropic condus de Warren Buffett și Bill Gates, în 2010.

Mai sunt și alți șefi ai marilor companii de tehnologie care au consemnat câștiguri importante din tranzacții cu acțiuni în acest an, cel mai remarcabilă fiind mutarea CEO-ului Apple, Tim Cook. Acesta a vândut 13% din pachetul său de acțiuni la producătorul de iPhone pentru aproximativ 42 de milioane de dolari, în octombrie, consemnând cea mai mare vânzare de acțiuni a sa din ultimii doi ani.

Sursa foto: Meta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri