Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu afirmă că războiul armatei sale în Fâşia Gaza este "de o moralitate fără precedent", reacţionând la acuzaţiile Africii de Sud de "acte de genocid" la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ).

"Ne vom continua războiul defensiv, ale cărui dreptate şi moralitate sunt fără egal", a declarat Netanyahu la deschiderea unei şedinţe a guvernului său, adăugând că IDF acţionează "în cel mai moral mod posibil" în Fâşia Gaza.

Armata "face totul pentru a evita rănirea civililor, în timp ce Hamas face totul pentru a le face rău şi îi foloseşte ca scuturi umane", a adăugat prim-ministrul, preluat de Agerpres.ro.

Operaţiunile militare israeliene din Fâşia Gaza au ucis 21.822 de persoane, majoritatea femei, copii şi adolescenţi, de la începutul războiului, pe 7 octombrie, conform guvernului Hamas.

Acestea au fost lansate ca represalii pentru un atac fără precedent al comandourilor Hamas, care au ucis aproximativ 1.140 de persoane în Israel, majoritatea civili, potrivit ultimelor date oficiale israeliene.

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), principalul organism judiciar al ONU, a anunţat că Africa de Sud a depus o plângere acuzând Israelul de comiterea unor "acte de genocid împotriva poporului palestinian din Gaza".

În plângerea sa, Africa de Sud afirmă că "actele şi omisiunile Israelului sunt de natură genocidară, deoarece sunt însoţite de intenţia specifică (...) să îi distrugă pe palestinienii din Gaza ca parte a grupului naţional, rasial şi etnic mai larg al palestinienilor", a precizat CIJ, cu sediul la Haga, în Olanda, într-un comunicat.

Conform Africii de Sud, "prin comportamentul său - prin organele şi agenţii săi şi alte persoane şi entităţi care acţionează sub conducerea sau sub îndrumarea, controlul ori influenţa sa - faţă de palestinienii din Gaza, Israelul îşi încalcă obligaţiile în temeiul Convenţiei privind genocidul", a declarat CIJ.

"Nu, Africa de Sud, nu noi am venit să comitem genocid, ci Hamas. Ne-ar ucide pe toţi dacă ar putea", a adăugat Netanyahu.

"Tot ceea ce faceţi este doar vânt, minciuni şi vanitate", a adăugat el, adresându-se autorităţilor sud-africane

Sursa foto: Shutterstock / Anas-Mohammed

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri