25 Iunie 2007

China, cea mai atractiva tara pentru investitiile straine



Cel mai recent studiu realizat de compania Oco Consulting confirma mentinerea Chinei ca lider in topul preferintelor investitorilor straini.

China este de departe cea mai atractiva tara pentru investitii straine, reusind in 2006 sa determine cei mai multi investitori sa isi demareze proiectele pe teritoriul sau, anunta publicatia franceza Le Monde.

Pe locul doi se situeaza India urmata de Statele Unite si Marea Britanie, in timp ce Germania se afla pe locul al saselea.

Franta n-a reusit sa ocupe decat al cincilea loc in clasament, fiind totusi una din tarile cu magnet la investitorii straini. In 2006, in Franta au fost realizate 539 de proiecte, care au condus la crearea a 17.000 de locuri de munca. Atat pozitionarea sa geografica, cat si existenta unei infrastructuri bine organizate reprezinta atu-urile Hexagon-ului.

Ultimele locuri sunt ocupate de tarile din Europa de Est, care reusesc totusi sa-i intreaca pe occidentali prin numarul de locuri de munca create in 2006. Astfel, 25% din cele 600.000 de locuri de munca generate de investitiile straine la nivel mondial au fost ocupate de tarile din Europa de Est.

De asemenea, studiul realizat de Oco Consulting evidentiaza si o internationalizare in crestere a intreprinderilor mici si mijlocii, a proiectelor de cercetare si dezvoltare. India si China sunt cele doua tari care au atras peste 40% din investitiile pentru cercetare si dezvoltare fata de 22% pentru Europa din Vest.



Citeste si