Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat că a lansat sâmbătă zeci de rachete împotriva unei baze militare din nordul Israelului, prezentând acest atac drept primul răspuns la uciderea numărului doi al Hamas într-o lovitură israeliană la periferia sudică a Beirutului, relatează AFP şi Reuters.

"Ca parte a răspunsului iniţial la asasinarea marelui lider Saleh al-Arouri (...), rezistenţa islamică (Hezbollah) a vizat baza militară de observare şi control aerian din Meron cu 62 de rachete de diferite tipuri", a declarat mişcarea pro-iraniană într-un comunicat.

Numărul doi al grupării islamiste palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis marţi seară într-un atac aerian israelian în suburbiile capitalei libaneze Beirut.

Saleh al-Arouri şi alte şase persoane au murit în atacul efectuat cu o dronă care a ţintit biroul Hamas de la periferia sudică a Beirutului.

Hamas, Hezbollah şi guvernul libanez au acuzat Israelul, iar un oficial american al apărării a declarat miercuri că a fost vorba într-adevăr de o "lovitură israeliană".

Israelul nu şi-a asumat responsabilitatea pentru această lovitură, prima în apropiere de Beirut de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas-ul palestinian pe 7 octombrie.

Armata israeliană a raportat sâmbătă dimineaţă că aproximativ patruzeci de tiruri de rachete au fost lansate din Liban către regiunea Meron, adăugând într-un comunicat că forţele sale au lovit ca ripostă o celulă responsabilă pentru unele dintre aceste atacuri.

Sursa foto: Anas-Mohammed / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri