Un executor judecătoresc a confiscat vineri din birourile secretarei de stat pentru migraţie un congelator şi o maşină de cafea, măsură simbolică legată de condamnările în justiţie care vizează statul belgian pentru că nu le asigură adăpost solicitanţilor de azil, relatează AFP, conform Agerpres.

Nicole de Moor, secretar de stat pentru azil şi migraţie, a deplâns pentru AFP ineficacitatea unor asemenea măsuri.

"Noi nu dispunem de suficiente locuri (pentru solicitanţii de azil), dar astfel de proceduri judiciare sau astfel de confiscări nu ne apropie de o soluţie", a subliniat ea, adăugând că, "dimpotrivă, acestea costă mai mult decât fac".

Statul belgian a fost condamnat de câteva mii de ori, de tribunale din ţară şi de CEDO, pentru nerespectarea obligaţiei sale legale de a oferi găzduire solicitanţilor de azil.

Cu un an în urmă, din aceleaşi motive un televizor şi piese de mobilă aparţinând agenţiei Fedasil, responsabilă cu primirea solicitanţilor de protecţie internaţională, au fost confiscate şi vândute printr-o decizie judecătorească.

Circa 3000 de solicitanţi de azil sunt în aşteptarea unui loc în reţeaua agenţiei, potrivit Fedasil, care precizează că "o bună parte dintre aceste persoane se află în reţeaua de găzduire de urgenţă pentru persoanele fără adăpost din Bruxelles".

"Secretara de stat continuă să caute împreună cu guvernul locuri pentru găzduirea solicitanţilor de azil", a mai asigurat cabinetul acesteia, punând accentul pe "eforturile uriaşe" făcute în ultima vreme.

Capacitatea de primire este actualmente de "37.500 de locuri, dintre care 2000 temporare în centrele de găzduire pentru persoanele fără adăpost din Bruxelles", a mai precizat sursa. Belgia, ţară cu 11,5 milioane de locuitori, a primit anul trecut aproximativ 35.500 de cereri de azil, faţă de peste 36.800 în 2022, adică o uşoară scădere, de 3%.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri