Guvernul german a respins vineri acuzaţia de genocid în Fâşia Gaza formulată de Africa de Sud împotriva Israelului la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) şi a anunţat că intenţionează să se constituie parte indirectă în acest proces, în timp ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnalat că ţara sa va trimite acestei instanţe de la Haga documente în sprijinul condamnării Israelului, relatează agenţia EFE citată de Agerpres.

"Ştim că nu toate ţările evaluează la fel operaţiunea Israelului în Fâşia Gaza. Totuşi, guvernul german respinge ferm şi explicit acuzaţia de genocid prezentată acum împotriva Israelului în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie. Această acuzaţie este lipsită de orice fundament", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Acesta a subliniat în special angajamentul guvernului german faţă de Convenţia pentru Prevenirea şi Sancţionarea Delictului de Genocid, "având în vedere istoria Germaniei şi a crimei împotriva umanităţii reprezentate de Holocaust".

În schimb, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat tot vineri că ţara sa a trimis şi va continua să trimită instanţei de la Haga documente care să ajute la condamnarea Israelului pentru genocid în operaţiunea sa militară împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, soldată până joi cu peste 23.000 de victime, majoritatea femei şi copii, după ce Hamas a ucis peste 1.200 de persoane în incursiunea sa din 7 noiembrie în sudul Israelului.

"Toate documentele pe care le-am predat noi sunt luate în serios la Haga şi vom continua să predăm documente", a declarat Erdogan în faţa presei după încheierea rugăciunii la o moschee din Istanbul.

"Cred că documentele pe care le predăm acum, printre care şi documente vizuale grave, vor servi la condamnarea Israelului. Asta aşteptăm. Pentru că noi credem în justiţia Curţii de la Haga", a adăugat preşedintele turc.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri