26 Ianuarie 2024

Coreea de Sud cere populației să nu mai mănânce scobitori prăjite



Un avertisment de sănătate din partea ministerului sud-coreean al alimentației a îndemnat oamenii să nu mănânce scobitori prăjite din amidon după ce această practică a devenit virală în postările de pe rețelele de socializare, scrie Reuters.

Atunci când sunt prăjite, scobitorile din amidon capătă o formă oarecum similară cartofilor prăjiți. Clipurile video care arată oameni care consumă scobitorile de amidon prăjite cu condimente precum brânza rasă au adunat mii de aprecieri și distribuiri pe TikTok și Instagram.

"Siguranța lor ca aliment nu a fost verificată. Vă rugăm să nu le mâncați", a declarat Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor într-o postare pe Twitter

Colorantul alimentar este folosit pentru a conferi o nuanță verde scobitorilor, realizate din amidon de cartof dulce sau de porumb, care sunt considerate a fi ecologice și biodegradabile.

Găsite adesea în restaurantele din Coreea de Sud, acestea pot fi folosite și pentru aperitivele reci de mici dimensiuni (finger food)

În Coreea de Sud sunt populare emisiunile online de mâncat, numite "Mukbang", care arată adesea oameni care mănâncă o cantitate excesivă de mâncare sau mâncăruri neobișnuite.



Citeste si