Compania aeriană germană Lufthansa se aşteaptă la anularea a până la 90% dintre zborurile programate iniţial pentru ziua de miercuri, când personalul de la sol din cadrul companiei aeriene germane va intra în grevă, şi în consecinţă i-a sfătuit pe pasageri să nu vină la aeroport, transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Din cauza grevei, în prezent estimăm că doar între 10% şi 20% din programul iniţial de zboruri al Lufthansa Airlines va fi posibil în data de 7 februarie", a precizat marţi compania germană într-un mesaj publicat pe pagina sa de Internet.

Sindicatul Verdi a lansat un apel la grevă începând de miercuri de la ora 4:00 (3:00 GMT) şi până joi la ora 7:10 (6:10 GMT), "pentru a creşte presiunea" la adresa conducerii companiei. Vor fi afectate aeroporturile de la Frankfurt, München, Hamburg, Berlin şi Dusseldorf.

Conducerea companiei Lufthansa estimează că miercuri va fi în măsură să ofere doar între 100 şi 200 de zboruri, din cele aproximativ 1.000 de zboruri programate, şi a apreciat că peste 100.000 de pasageri vor fi nevoiţi să îşi schimbe planurile de călătorie.

În aceste condiţii, Lufthansa a făcut un apel către călători să nu se prezinte la aeroport decât dacă zborul lor nu a fost anulat.

"Din cauza grevei, ghişeele de modificare a rezervărilor nu vor avea personal", a explicat Lufthansa, adăugând că pasagerii vor putea să rezerve "gratuit" un alt zbor de pe site-ul de Internet al companiei. Călătorii care au rezervat un zbor în interiorul Germaniei vor putea să convertească biletul de avion într-un voucher pentru călătorii cu trenul.

Verdi cere pentru personalul de la sol de la Lufthansa o majorare salarială de 12,5%, sau cel puţin 500 de euro pe lună pe parcursul următoarelor 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a contracara inflaţia. Sindicatul susţine că majorarea salarială este justificată de scumpirea costului vieţii şi programul de lucru încărcat creat de deficitul de personal.

Ultima dată când personalul de la sol de la Lufthansa a intrat în grevă a fost în luna iulie 2022, cu prilejul precedentei runde de negocieri colective, când traficul aerian a fost serios perturbat. Între timp, cea mai mare economie a Europei a fost afectată de mai multe greve la nivel naţional care au afectat transportul aerian, transportul feroviar şi transportul public.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri