Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Vladimir Putin mai are doar două opțiuni: fie boxa acuzaților, la Haga, fie uciderea de unul dintre complicii săi.

Prezent la Conferința de securitate de la München din Germania, comentariile lui Zelenski vin după o săptămână dramatică care a inclus retragerea din Avdiivka și moartea adversarului politic al lui Putin, Alexei Navalny.

„După uciderea lui Alexei Navalnîi, este absurd să-l percepi pe Putin ca un presupus legitim șef al statului rus, în timp ce el este un bandit care menține puterea prin corupție și violență”, a adăugat Zelenski, potrivit Newsweek.

Retragerea din Avdiivka

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris retragerea trupelor ucrainene din oraşul Avdiivka ca fiind "foarte logică şi profesionistă" şi a explicat că obiectivul acesteia este de a salva vieţile soldaţilor ucraineni care apărau acest oraş din estul ţării în faţa asaltului rus, scrie Agerpres.ro.

"Este o decizie foarte logică şi profesionistă de a salva cât mai multe vieţi ucrainene", a spus şeful statului în timpul discursului său la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Zelenski a subliniat importanţa pentru Ucraina de a proteja vieţile soldaţilor săi, care sunt, alături de armament, elementul cheie al apărării ucrainene.

"Este o decizie corectă pentru a nu fi înconjuraţi", a adăugat preşedintele ucrainean, referindu-se la retragerea anunţată vineri seară de şeful Forţelor Armate ucrainene, Oleksandr Sîrski.

Zelenski a insistat pe numărul mare de victime suferite de Rusia în ofensiva de preluare a controlului Avdiivka, oraş situat în apropierea oraşului ocupat Doneţk.

Zelenski şi-a încheiat analiza cu o predicţie. "Vom putea să-i surprindem anul acesta cu sistemele noastre de drone, cu sistemele noastre de război radio-electronic", a spus el despre materialul de producţie proprie pe care îl dezvoltă Ucraina.

În fine, Ministerul Apărării rus a anunţat sâmbătă că forţele ruse şi-au consolidat poziţiile pe liniile frontului în patru zone diferite, inclusiv în regiunea Doneţk din Ucraina, potrivit agenţiilor ruse de ştiri, citate de Reuters.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri