21 Februarie 2024

Orașul Varna din Bulgaria ține încă luminițele de Crăciun. Explicația primarului: demontarea nu era în contract



Situație mai puțin obișnuită în Varna, unde luminițele de Crăciun sunt pe stâlpi și acum, la aproape două luni de la sărbătoare. Care e explicația?

Potrivit unei postări a primarului Blagomir Koțev, motivul e acela că în contractul privind luminițele de Crăciun nu a fost prevăzută și demontarea acestora. ”Da, e atât de absurd pe cât sună”, spune Koțev, ”e ca și cum cineva ar semna cu tine să-ți facă casa, dar fără să dea apoi jos schelele”.

Primarul din Varna spune că demontarea luminițelor separat ar costa 150.000 de leva (peste 76.000 de euro). ”Eu nu arunc cu banii pe fereastră”, afirmă el, dând vina pe precedenta administrație.

Koțev crede că nu e vorba de rea-intenție, ci de incompetență. El dă ca exemplu și contractul pentru ridicarea gunoiului semnat de fostul primar al Varnei. Aici nu s-au prevăzut sume indexate cu inflația și, ca urmare, la ora actuală stațiunea bulgară este plină de munți de deșeuri. Edilul spune însă că în curând va rezolva atât problema gunoaielor, cât și cea a luminițelor de Crăciun, prin anexe la contracte.



Citeste si