2 Martie 2024

Rusia: Două clădiri avariate, locatari evacuați, după un „incident” în Sankt Petersburg



Două clădiri au fost avariate şi locatarii evacuaţi sâmbătă dimineaţă la Sankt Petersburg în Rusia după ce mai mulţi locuitori au anunţat o explozie puternică ce a distrus ferestrele, informează Reuters.

Guvernatorul din Sankt Petersburg (nord-vest) Aleksandr Beglov a declarat că "un incident" a avut loc în cartierul Krasnogvardeiski din nord-estul oraşului. Nu au existat victime, dar locatarii au fost evacuaţi din apartamentele lor, a spus Beglov, fara a explica cauza incidentului sau natura acestuia, conform Agerpres.ro.

Înregistrarea video făcută de Reuters la faţa locului arată o faţadă deteriorata a unei clădiri cu ferestrele distruse, balcoane avariate şi sticlă sparta şi resturi pe pământ.

Locatarii caselor avariate au declarat pentru Reuters ca au auzit nişte sunete ciudate, urmate de o explozie şi un incendiu.

"Am auzit prima dată o fluierătură pentru că tocmai deschisesem fereastra, apoi o explozie, o flacără şi un apartament plin de fum, fereastra a zburat", a declarat locatara Elena pentru Reuters. Ea a spus ca acest lucru s-a întâmplat după ora 7.00 locală (4.00 GMT).

Presa rusă a raportat ca incidentul ar fi putut fi provocat de o dronă ucraineană doborâtă, care se îndrepta către un depozit de combustibil din apropiere. Nu a existat nicio confirmare oficială în acest sens din partea autorităţilor ruse sau a presei de stat.



Citeste si