La începutul acestei luni, țările occidentale, în frunte cu SUA, au emis o serie de avertismente către Rusia cu privire la un atac terorist iminent. SUA și-a avertizat și proprii cetățeni din Rusia să nu se alăture adunărilor publice.

La 8 martie, ambasada SUA a scris că "monitorizează rapoartele conform cărora extremiștii au planuri iminente ce vizează adunări mari în Moscova, inclusiv concerte, iar cetățenii americani sunt sfătuiți să evite adunările mari în următoarele 48 de ore".

Avertismentele au venit la scurt timp după ce Rusia a declarat că a dejucat un atac armat planificat de un grup afgan ce avea legături cu Statul Islamic.

Atacul terorist ar fi venit în contextul în care autoritățile ruse au efectuat recent o serie de raiduri împotriva militanților islamiști înarmați din regiunea Ingusetia (Republică autonomă din Federația Rusă, în zona Caucazului), ceea ce a dus la schimburi de focuri între poliție și combatanți.

Astăzi (vineri 22 martie), mai mulți bărbați înarmați, îmbrăcați în uniforme de camuflaj, au dat intrat într-o mare sală de concerte din Moscova și au tras cu arme automate asupra mulțimii, ucigând și rănind zeci de persoane. Știrea completă la acest LINK.

După avertismentele occidentale, serviciul de securitate rus FSB a anunțat că a dejucat un atac planificat de o ramură afgană a grupării teroriste Statul Islamic asupra unei sinagogi din regiunea Kaluga, la sud-vest de Moscova.

"Pe teritoriul regiunii Kaluga, a fost oprită activitatea Wilayat Khorasan, o celulă a ramurii afgane a organizației teroriste internaționale Stat Islamic, care este interzisă în Rusia, ai cărei membri plănuiau să comită un act terorist împotriva uneia dintre instituțiile religioase evreiești din Moscova", a declarat, la începutul lunii, FSB într-un comunicat trimis agenției de presă de stat Tass.

FSB a precizat că grupul plănuia să împuște membri ai congregației. Acesta a adăugat că ofițerii săi s-au angajat într-un schimb de focuri cu militanții înainte ca ofițerii săi să îi "neutralizeze".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri