Fostul preşedinte republican al SUA, Donald Trump, a obţinut luni la Curtea de Apel din New York reducerea la 175 de milioane de dolari, de la 454 de milioane, a cauţiunii pe care trebuie s-o plătească în urma condamnării sale într-un proces civil pentru fraudă financiară, însă a eşuat ca, în dosarul penal legat de cumpărarea tăcerii actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels, să obţină amânarea judecării acestuia dincolo de data de 15 aprilie, relatează agenţiile AFP şi Reuters, conform Agerpres.

În procesul civil, Donald Trump, împreună cu fiii săi Eric şi Don Jr., au fost acuzaţi de supraevaluarea unor active ale imperiului imobiliar Trump Organization pentru a obţine credite şi scutiri de impozite. Ei au fost condamnaţi pe 16 februarie să plătească o amendă de 454 de milioane de dolari şi aveau termen până luni să depună o sumă echivalentă drept garanţie pe perioada judecării recursului.

Curtea de Apel din New York a redus luni această garanţie la 175 de milioane de dolari, dar cu condiţia depunerii sumei într-un termen de 10 zile. În lipsa acestei decizii, autorităţile statului New York ar fi putut luni să înceapă executarea activelor fostului preşedinte.

Inculpat în patru dosare şi deja condamnat la amenzi grele în două procese civile, pe care le consideră toate orchestrate politic împotriva lui de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden, cu care se va confrunta din nou la alegerile prezidenţiale, republicanul Donald Trump s-a declarat mulţumit de hotărârea instanţei de luni. "Voi depune 175 de milioane de dolari cash, în obligaţiuni sau acţiuni, sau tot ce este necesar, foarte rapid, în zece zile", a promis el.

În schimb, instanţa penală din Manhattan i-a respins acţiunea prin care Trump a încercat să amâne din nou, după 15 aprilie, data începerii procesului în care este acuzat că a efectuat manevre contabile în conturile Trump Organization pentru a masca o plată de 130.000 de euro pe care i-ar fi oferit-o înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016 fostei starlete porno Stormy Daniels pentru ca aceasta să păstreze tăcerea asupra unei relaţii pe care ei ar fi avut-o în 2006.

Iniţial, acest proces ar fi trebuit să înceapă luni şi a fost deja amânat, iar judecătorul Juan Merchan a refuzat acum orice nouă amânare. "Asta este o vânătoare de vrăjitoare şi o farsă", a spus indignat Trump la intrarea în sala de audieri la tribunalul din Manhattan. Prin recursuri succesive, el încearcă să amâne cât mai mult procesele, măcar până trec alegerile din 5 noiembrie.

Sursa foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri