Un cutremur subacvatic cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs miercuri în apropiere de Taiwan, chiar înainte de ora 00:00 GMT, provocând avertismente de tsunami în Taiwan, precum şi în insulele japoneze Okinawa şi în Filipine, transmite AFP.

Valurile înalte de trei metri sunt de temut în Okinawa."Evacuaţi în zone mai înalte, nu vă întoarceţi", a recomandat un prezentator la postul public japonez NHK, conform Agerpres.ro.

O avertizare de tsunami a fost emisă şi pentru zonele de coastă din Taiwan.

Cutremurul a avut loc în apropiere de coasta de est a Taiwanului chiar înainte de ora locală 8:00 a.m. (9:00 a.m. ora japoneză, 00:00 GMT).

Magnitudinea sa a fost estimată la 7,5 grade de către agenţia de meteorologie a Japoniei (JMA), la 7,4 de către agenţia americană USGS şi la 7,2 grade de către agenţia de meteorologie din Taiwan (CWA).

Cutremurul este "cel mai puternic din ultimii 25 de ani" de pe insulă, a declarat directorul Centrului seismologic din Taipei, Wu Chien-fu."Cutremurul este aproape de coastă şi puţin adânc. A fost resimţit pe întreg teritoriul Taiwanului şi în insulele învecinate... Este cel mai puternic din ultimii 25 de ani, de la cutremurul din 1999", a declarat Wu reporterilor, referindu-se la cutremurul cu magnitudinea de 7, 6 grade, soldat cu moartea a 2.400 de persoane în septembrie 1999.

Şi Filipine a avertizat asupra unor "valurilor mari de tsunami" şi a cerut evacuarea mai multor zone de coastă miercuri."Rezidenţii din zonele de coastă din următoarele provincii sunt sfătuiţi cu insistenţă să evacueze imediat spre un teren mai înalt sau să se mute mai departe în interior", a declarat institutul naţional de seismologie într-un aviz privind 23 de provincii.

Sursa foto: Sean Pavone / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri