17 Septembrie 2007

Actionarii Barclays au votat in proportie de 90% in favoarea preluarii ABN Amro

Banca britanica Barclays a primit, vineri, sustinerea puternica a actionarilor, care au aprobat cu 90% dintre voturi oferta de preluare a bancii olandeze rivale ABN Amro pentru 58 miliarde euro

Barclays a anuntat ca 90% dintre actionarii care au votat au aprobat acordul, cu mult peste nivelul minim necesar, de 50%.

Piata se asteapta ca oferta bancii britanice sa fie intrecuta de cea a consortiului rival condus de Royal Bank of Scotland. Oferta consortiului, formata preponderent din bani gheata, valoreaza aproximativ 70 miliarde euro, cu mult peste oferta formata mai ales din actiuni a Barclays, care a fost depreciata de caderea recenta a actiunilor in sectorul bancar.

Barclays a apelat la doua imprumuturi oferite de banca centrala a Marii Britanii, in luna august, pe fondul turbulentelor ce au afectat pietele financiare globale, potrivit Reuters.

ABN a sustinut initial grupul Barclays atunci cand a anuntat acordul privind fuziunea cu banca britanica, in luna aprilie. Ulterior, insa, ABN Amro si-a retras recomandarea, chiar dupa ce Barclays a imbunatatit oferta de preluare, oferind o suma mai mare in numerar.



Citeste si