12 Noiembrie 2007

Enel: Profit net de 2,6 miliarde euro in T3

Compania energetica italiana Enel a avut o crestere de 1,4% a profitului net pana la 2,678 miliarde euro, peste asteptari, ca urmare a afacerilor internationale, si a anuntat ca vrea sa investeasca 2,37 miliarde euro la producatorul rusesc de energie OGK-5, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Enel a afisat joi castiguri inainte de deducerea dobanzii, a impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 6,711 miliarde euro.

Rezultatele au fost sustinute de castigurile in crestere rapida ale diviziei internationale, care au urcat cu 42%, a anuntat a patra companie energetica europeana dupa valoarea de piata, mai scrie Reuters.

Un numar de 11 analisti care au participat la un sondaj Reuters au estimat, in medie, ca Enel va avea castiguri de baza de 6,539 miliarde euro. Analistii au estimat ca Enel va avea castiguri cuprinse intre 6,438 miliarde euro si 6,653 miliarde euro.

Enel si-a majorat luna trecuta detinerea de la producatorul rusesc de energie electrica OGK-5 pana la 37,15%. Miscarea deschide calea Enel spre preluarea integrala a OGK-5.

Enel a mai anuntat joi ca planurile de dezvoltare a OGK-5 includ investitii de 2,37 miliarde euro in perioada 2007-2012.

Cotatia actiunilor companiei a stangat la 8,325 euro/actiune, in timp ce indicele DJ Stoxx al companiilor de utilitati a pierdut 0,3%.

Actiunile companiei Enel se tranzactioneaza la un pret de 15,7 ori mai mare decat estimarea de profit pentru 2008, fiind printre cele mai ieftine titluri din sectorul energetic european, potrivit Reuters Estimates.

Enel are unul dintre cele mai mari randamente aduse de dividende din sectorul energetic, de 5,89%.

Compania Enel si partenera ei spaniola Acciona au terminat luna trecuta preluarea companiei energetice spaniole Endesa.



Citeste si