22 Ianuarie 2008

MasterCard si banca germana BayernLB au lansat un card sub dubla marca

MasterCard Worldwide a incheiat un parteneriat cu banca germana BayernLB si cu subsidiara acesteia Deutsche Kreditbank (DKB), pentru a emite, din ianuarie 2008, cardul de credit sub dubla marca Lufthansa Miles & More pe platforma MasterCard, a anuntat, astazi, furnizorul de servicii de plata.

Cardurile de credit Lufthansa Miles&More sunt primele din Germania care vor utiliza tehnologia pentru plati contactless MasterCard PayPass, in supermarketurile Casualfood, care opereaza in aeroporturile din Frankfurt, Berlin si Düsseldorf. In privinta acceptarii cardurilor, primele tranzactii din Germania cu MasterCard PayPass vor fi procesate de Aduno.

Serviciul PayPass al MasterCard, bazat pe tehnologia contactless, permite realizarea rapida a platilor de valoare mica. Pentru tranzactiile PayPass cu o valoare mai mica de 25 de dolari, utilizatorii de carduri de credit nu trebuie decat sa treaca respectivul card prin fata cititorului PayPass instalat la comercianti si tranzactia este realizata, fara a mai fi nevoie de semnatura sau sa se emita chitanta.

"Am identificat o compatibilitate de strategie cu MasterCard, in materie de inovatie, fapt care ne-a permis sa fim primii care lanseaza, pe piata germana, tehnologia contactless a MasterCard - MasterCard PayPass. Cardul de credit Lufthansa Miles & More isi va mentine astfel pozitia de lider pe piata din Germania", considera directorul de la Miles & More International, Carsten Schaeffer.

Parteneriatul cu Miles & More include peste 420.000 carduri care au inregistrat cheltuieli de cinci ori mai mari decat media pe card in Germania, facand din Lufthansa Miles & More liderul cardurilor de credit co-branded din aceasta tara, se mai precizeaza in comunicatul publicat de MasterCard.

MasterCard Europe administreaza afacerea MasterCard Worldwide in Europa. Avand sediul central in Waterloo, Belgia, compania este prezenta in 51 de tari europene, organizate administrativ in trei zone, care includ zona unica de plati euro (SEPA), pietele mature si pietele aflate in dezvoltare din Europa. Prin intermediul marcilor MasterCard, Maestro si Cirrus, MasterCard opereaza in peste 210 tari.

Bayerische Landesbank (BayernLB) este detinuta de Landul Bavaria si Asociatia Bancilor de Economii Bavareze, fiecare detinand cate 50% din actiuni.

BayernLB este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara ungara MKB Bank, actionar majoritar al bancii MKB Romexterra.

Programul de calatorii Miles & More are peste 14 milioane de clienti la nivel global. In afara Germaniei, programul Miles & More ofera carduri de credit in 19 tari din intreaga lume. In prezent, cardurile de credit Miles & More sunt utilizate in Germania, Austria, Elvetia, Italia, SUA, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Japonia, India si in alte zece tari.



Citeste si