31 Ianuarie 2008

Boeing si-a sporit profitul in T4



Boeing Co a anuntat ca profitul din al patrulea trimestru a crescut, ajutat de vanzarile mari de aeronave comerciale si de continuarea cresterii sustinute a sectorului aerospatial din ultimii trei ani, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Boeing a anuntat un profit trimestrial de 1,03 miliarde dolari, echivalent cu 1,36 dolari/actiune, fata de 989 milioane dolari - sau 1,29 dolari/actiune - in aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatele au depasit previziunile medii ale analistilor de pe Wall Street, de 1,32 dolari/actiune, potrivit estimarilor Reuters.

Vanzarile s-au mentinut la 17,5 miliarde dolari, in contextul in care cresterea vanzarilor de avioane comerciale a compensat veniturile mai mici ale diviziei pentru aparare, ca urmare a scaderii livrarilor de avioane militare si transferarea afacerii de lansare a satelitilor intr-o alta companie cu capital mixt. Analistii estimau vanzari de 17,2 miliarde dolari.

Compania americana, cu sediul in Chicago, a anuntat ca lansarea modelului 787 Dreamliner, care trebuia sa aiba loc in urma cu noua luni, va respecta programul reviziut de companie la inceputul acestui an.

Cel mai mare producator de avioane din lume din punct de vedere al vanzarilor si cel de-al doilea furnizor al Pentagonului a majorat previziunea castigurilor anuale, insa a mentinut-o aproape de estimarea medie a analistilor Wall Street.

Boeing, care a depasit anul trecut compania concurenta Airbus pe piata avioanelor comerciale, a urcat previziunea de profit pe intregul an la 5,70-5,85 dolari/actiune, de la estimarea anterioara de 5,55-5,75 dolari/actiune, pe fondul unei posibile cresteri a numarului de livrari si al cresterii productivitatii. In medie, analistii Wall Street estimeaza un profit de 5,95 dolari/actiune.



Citeste si