13 Martie 2008

HSBC cheltuieste 200 mil. dolari pentru a se extinde in Rusia

HSBC Holdings Plc, cea mai mare banca din Europa, va investi 200 milioane dolari pentru a se extinde in Rusia si a numit un nou director executiv pentru acest stat, scrie Reuters, citat de NewsIn.

HSBC a anuntat miercuri ca Stuart Lawson a fost desemnat director executiv "cu un mandat care va trebui sa accelereze cresterea HSBC in aceasta tara". Lawson a petrecut peste zece ani la conducerea unor banci din Rusia, detinand si postul de director executiv al filialei rusesti a Citibank.

Lawson a spus ca HSBC va lua in considerare achizitiile, dar planul este centrat asupra cresterii organice, pentru care deja au alocat capitalul. "Vor fi banci care vor deveni accesibile si daca vor fi potrivite si evaluate la pretul corect, ne vom indrepta atentia asupra lor", a spus Lawson reporterilor Reuters intr-un interviu telefonic.

"Este important ca sistemele centrale sa functioneze bine, inainte de a ne indrepta spre o achizitie", a adaugat Lawson. Exista multe tinte intr-o tara cu aproximativ 1.200 banci, mostenire a erei post-sovietice, desi multe dintre ele nu ofera servicii complete.

HSBC a spus ca noul capital va fi folosit pentru a alimenta extinderea pe toate planurile afacerii.
HSBC, prezenta in Rusia din 1918, si-a construit in ultimii zece ani sistemul corporativ, servicii de consiliere si finantare pentru companiile multinationale si pentru clientii institutionali si corporativi.

In luna mai 2007 a primit autorizatia de a primi si depozite pentru clientii retail - acordand bancii sansa de a se extinde si pe piata de retail.

Banca a cumparat un teren de 2.600 metri patrati pentru a pune bazele unei cladiri de birouri ce va fi deschisa, cel mai probabil, pana in vara acestui an.

Economia Rusiei creste intr-un ritm accelerat, dar produsele bancare de baza, cum ar fi cardurile de credit si imprumuturile impotecare inca au un impact redus, ademenind cele mai mari banci din lume sa isi deschida afaceri in aceasta tara.



Citeste si