3 Aprilie 2008

Gazprom si-a sporit anul trecut profitul net cu 4,9%, pana la 15 mld. dolari

Gazprom si majorat anul trecut profitul net cu 4,9% fata de 2006 pana la 360,5 miliarde ruble (15 miliarde dolari), dupa standardele rusesti de contabilitate, informeaza un comunicat de marti al companiei de gaze naturale, citat de agentia Ria Novosti.

Gazprom a precizat ca avansul profitului net din trimestrul al patrulea din 2007 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior a survenit ca urmare a cresterii sezoniere a exporturilor de gaze naturale si a vanzarilor de pe piata interna.

Un analist de la compania financiara Otkritie, Kalil Sehmametiev, a avertizat in privinta asteptarilor ca stirile sa determine entuziasm pe piata ruseasca de capital, mai ales deoarece raportul financiar se refera la compania-mama, pentru subsidiarele Gazprom nefiind publicate inca date.

Analistul sef de la compania de investitii Troika Dialog, Oleg Maksimov, a declarat, la randul sau, ca profitul net afisat de Gazprom este "neinteresant".

Maksimov a spus ca publicarea unui profit net al companiei in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS) ar fi mult mai valoros, dar ca acesta va fi publicat doar dupa ce Gazprom va afisa rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an, mai scrie Ria Novosti.



Citeste si