29 Mai 2008

Pretul petrolului isi continua scaderea sub nivelul de 130 de dolari pe baril

Pretul petrolului a continuat sa scada miercuri dimineata la bursele electronice din Asia, datorita marcarii profitului de catre investitori si intr-un context in care ingrijorarile privind economia americana se accentueaza, afirma traderii, citati de AFP, transmite NewsIn.

Petrolul "light sweet crude", cu livrare in iulie, s-a ieftinit cu 5 centi, la 128,80 dolari pe baril, in schimburile matinale. Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, a scazut cu 12 centi, la 128,19 dolari pe baril.

Pretul petrolului a scazut marti cu peste trei dolari la New York, din cauza speculatiilor privind o scadere a consumului de energie pe fondul scumpirii petrolului.

Investitorii isi manifesta temerile privind scumpirea pretului la petrol intr-un context in care consumul, principal motor de crestere al economiei americane, este afectat de scumpiri.

Investitorii se tem in principal de posibilitatea ca americanii sa isi reduca drastic cheltuielile, renuntând sa cumpere lucruri care nu sunt necesare.



Citeste si