26 Iunie 2008

E.ON ofera 7 mld. de dolari din Gazprom pentru Yuzhno Russkoye

Compania electrica germana E.ON vrea sa ofere actiuni in valoare de 7 miliarde dolari din pachetul detinut in cadrul Gazprom in schimbul unei participatii in cadrul campului de gaze naturale Yuzhno Russkoye, potrivit unui cotidian rusesc, citat de Reuters.

Cotidianul economic Kommersant a anuntat, citand surse anonime din cadrul ambelor companii, ca E.ON doreste o participatie de 25% minus o actiune in cadrul Severneftegaz, operatorul campului de gaze naturale din regiunea Yamalo-Nenets, din nordul Rusiei.

Yuzhno Russkoye, ce are rezerve de gaz de 600 miliarde metri cubi, a fost subiect de discutie intre E.ON si Gazprom timp de mai multi ani. Compania germana a propus anterior oferirea unor active europene pentru participatia in cadrul campului.

E.ON detine 6,4% din Gazprom. Un pachet de 7 miliarde dolari ar echivala cu numai 2% din participatia detinuta in compania ruseasca.

Ambele companii au refuzat sa comenteze informatiile, insa Kommersant a precizat ca doua surse din cadrul Gazprom au confirmat ca grupul a primit o propunere scrisa din partea E.ON.



Citeste si