11 August 2008

Bulgaria scumpeste cu 40% politele RCA pentru a se apropia de Romania

Pretul politelor la asigurarile de raspundere civila auto (RCA) trebuie sa creasca cu 40% anual pana cand va ajunge la nivelul celor practicate in alte tari membre ale Uniunii Europene (UE), inclusiv in Romania, a declarat seful asociatiei de profil din Bulgaria, Orlin Penev, citat de Novinite.com.

"Media preturilor politelor la asigurarile obligatorii in tarile din Europa Centrala, chiar si in Romania, este de aproximativ 200 de euro", a spus Penev.

In aceste conditii, presedintele Asociatiei Asiguratorilor Bulgari considera ca o majorare cu 40% este perfect justificata, atat timp cat primele actuale la asigurarile auto din Bulgaria, de 65-70 de euro pe an, sunt mult sub cele din alte tari din UE, scrise NewsIn.

"Asiguratorii trebuie sa mareasca preturile treptat, ca sa nu atraga furia soferilor", a mentionat Penev.

In Romania, seful Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, declarase la sfarsitul lunii mai ca segmentul de asigurari de raspundere civila auto a inregistrat o crestere relativ redusa in primul trimestru din acest an, fata de acelasi interval din 2007, ajungand la 688,1 milioane lei.

Toncescu a adaugat ca, desi in toamna anului trecut se vehicula in piata o crestere a primelor pentru asigurarile auto cu 40-50%, aceasta nu a fost pusa in practica.



Citeste si