15 August 2008

InBev si-a sporit profitul cu 8,6% in T2 pana la 542 mil. euro

Producatorul belgian de bere InBev, prezent si pe piata romaneasca, si-a sporit profitul net cu 8,6%, in al doilea trimestru, pana la 542 milioane euro, in ton cu estimarile analistilor si se asteapta la o evolutie financiara si mai buna in a doua parte din 2008, a anuntat compania.

InBev, producatorul marcilor Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc, a raportat un profit net de 499 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatele afisate nu au fost afectate de cresterea preturilor marfurilor, noteaza Reuters, citat de NewsIn.

Veniturile pe trimestrul al doilea au crescut pana la 3,7 miliarde euro, de la 3,2 miliarde euro in primul trimestru. Rezultatul a fost totusi usor sub cel estimat de analisti, de 3,82 miliarde euro.

InBev a inregistrat costuri operationale - cheltuieli de distributie, administrative, de marketing si vanzari - de 1,197 milioane euro, cu 1,9% mai mult fata de anul trecut, pe fondul cresterii costurilor asociate vanzarilor.

Grupul a confirmat ca preluarea rivalului sau american, Anheuser-Busch, pentru care InBev plateste 52 miliarde dolari, va fi incheiata pana la finalul lui 2008.



Citeste si