8 Septembrie 2008

EDF vrea sa preia British Energy

Grupul energetic francez Electricite de France (EDF) face progrese in discutiile privind preluarea companiei British Energy, potrivit unor surse avizate, dar unul dintre actionarii principali a spus ca analizeaza o propunere concurenta facuta de Centrica, scrie Reuters, citat de NewsIn.

EDF a facut o oferta de preluare a British Energy, de 12 miliarde lire sterline (21,1 miliarde dolari), in numerar, respinsa de actionarii companiei britanice, pe 1 august.

Surse avizate au declarat, insa, pentru Reuters ca discutiile intre reprezentantii EDF si cei ai British Energy continua si s-ar putea chiar apropia de un rezultat pozitiv.

Cu toate acestea, compania M&G, care detine un pachet de 7% din actiunile British Energy, a aratat, pentru Reuters, ca reprezentantii sai considera ca oferta EDF subevalueaza British Energy si ca acestia au discutat cu reprezentantii Centrica despre o tranzactie concurenta. Centrica detine si compania British Gas.

"Am prefera sa avem ocazia sa avem o propunere concurenta din partea Centrica", a declarat o purtatoare de cuvant a M&G si a adaugat ca discutiile de saptamana aceasta cu reprezentantii firmei britanice de utilitati au fost "constructive".

O sursa avizata a declarat ca reprezentantii Centrica, firma ce facuse o oferta integrala de preluare a British Energy, respinsa la inceputul anului, sunt inca interesati de o fuziune cu acesta companie.

Cotatia actiunilor British Energy a urcat pentru scurt timp dupa publicarea stirii despre discutiile dintre reprezentantii M&G si cei ai Centrica, iar apoi au coborat cu 0,5%, pana la cotatia de 734 pence.

M&G este unul dintre cei doi actionari principali care au respins oferta EDF de 765 pence/actiune. Celalalt este Invesco, actionar ce sustine, de asemenea, o fuziune cu Centrica.



Citeste si