11 Septembrie 2008

Cea mai mare banca a Germaniei vrea 30% din actiunile rivalei sale

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a anuntat ca se afla in tratative pentru cumpararea unui pachet de actiuni ce apartine rivalei sale, Deutsche Postbank, tranzactie ce ar deveni a doua din Europa, ca marime, in decursul ultimei luni, informeaza Reuters.

Directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackerman, a declarat ca ar cumpara o parte a actiunilor Postbank daca pretul ar fi convenabil.

Ackerman a catalogat Postbank - ce are aproape 15 milioane de clienti si o valoare de piata peste 10 miliarde dolari - drept un partener potrivit pentru cel mai mare creditor german.

Surse apropiate situatiei au declarat ca tranzactia a fost in mare parte aprobata, pentru ca mai apoi Deutsche sa confirme ca se afla in discutii avansate cu Deutsche Post, cea care detine Postbank.

Postbank a programat vineri o sedinta a consiliului sau de supraveghere pentru a decide in privinta vinderii a unei parti din detinerea de 50% plus o actiune.

Daca Deutsche Bank va mentine actiunile detinute sub 30%, nu ar fi nevoit sa liciteze pentru restul actiunilor Postbank, dar ar fi principalul candidat pentru castigarea mai tarziu a controlului asupra grupului.

Cotidianul Bonner-Generalanzeiger a publicat ca DeutscheBank vrea sa cumpere usor sub 30% din actiunile Postbank, rezervandu-si dreptul de a refuza sa cumpere restul actiunilor detinute de Postbank.

Commerzbank a cumparat, la inceputul lui septembrie, Dresdner Bank de la Allianz, in cadrul unei tranzactii de 9,8 miliarde euro, ce va schimba structura sistemului bancar german si va cauza 9.000 de disponibilizari.



Citeste si