8 Octombrie 2008

KazMunaiGaz nu va forma o companie mixta cu Gazprom Neft

Compania KazMunaiGaz, detinuta de statul kazah si actionar majoritar al The Rompetrol Group, nu va forma, impreuna cu Gazprom Neft, divizia petroliera a Gazprom, o companie petroliera cu capital mixt cu sediul in Kazahstan, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Reuters.

Gazprom Neft, o subsidiara a grupului Gazprom, anuntase, anul trecut, ca va oferi statului kazah o participatie din campurile sale petrolifere din vestul Siberiei, in schimbul a 49% din actiunile producatorului petrolier MangistauMunaiGaz (MMG).

"Oferta Gazprom Neft pentru achizitionarea unei participatii din MMG a fost refuzata la inceputul lunii septembrie", a declarat sursa. "MMG va fi impartita intre companii nationale", a adaugat aceasta.

KazMunaiGaz detine aprobarea statului kazah pentru achizitionarea pachetului de actiuni majoritar al MMG, detint de compania indoneziana Central Asia Petroleum Ltd. MMG are in total rezerve petroliere de 812 milioane tone si rezerve recuperabile de 194 milioane tone.

KazMunaiGaz a anuntat ca se afla inca in discutii cu MMG.

"Am demarat negocierile comerciale cu proprietarii MMG", a declarat directorul general al KazMunaiGaz, Kairgeldy Kabyl. "Inca nu am incheiat discutiile", a adaugat el.



Citeste si