22 Decembrie 2008

Mechel, profit de 1,64 mld. dolari la noua luni

Compania siderurgica si miniera ruseasca Mechel a afisat joi un profit net la noua luni in crestere cu 131,9%, la 1,64 miliarde dolari, usor sub estimarile analistilor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Veniturile Mechel s-au cifrat la 8,58 miliarde dolari, in crestere cu 84,7% fata de perioada echivalenta de anul trecut si peste nivelul de 8,09 miliarde dolari anticipat de analistii chestionati de Reuters.

Castigurile Mechel inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare (EBITDA) au crescut cu 137,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2007, la 2,86 miliarde dolari, iar marja EBITDA a fost de 33,4%, comparativ cu nivelul de 25,9% de anul trecut.

"Rezultatul financiar si operational record al companiei Mechel din primele noua luni ale anului a fost rezultatul implementarii cu succes a strategiei noastre de crestere a firmei, atat organic, cat si prin achizitii", a declarat directorul executiv Igor Ziuzin.

"Conditiile favorabile din piata pentru sectorul minier si produse siderurgice au contribuit, de asemenea, la performanta companiei", a adaugat Ziuzin. Mechel detine in Romania combinatele din Targoviste si Campia Turzii.



Citeste si