13 Februarie 2009

Retail din SUA au crescut cu 1% in ianuarie

Vanzarile cu amanuntul de pe piata americana au urcat cu 1% in ianuarie, peste asteptari, potrivit datelor oficiale publicate ieri, cel mai probabil pe fondul reducerilor in urma sarbatorilor de iarna, relateaza Reuters, citata de NewsIn.

Departamentul american al comertului a anuntat ca vanzarile cu amanuntul au crescut in total cu 1% in perioada sus-mentionata, marcand prima crestere in ultimele sapte luni, dupa ce datele revizuite au aratat o scadere cu 3% a acestora in decembrie.

Excluzand vehiculele si piesele, vanzarile au crescut cu 0,9%, dupa ce scazusera cu 3,2% in decembrie, potrivit unor date revizuite.

Analistii chestionati de Reuters estimasera o scadere cu 0,8% a vanzarilor de retail din ianuarie, in timp ce vanzarile excluzand vehiculele erau asteptate sa scada cu 0,5%.

Totodata, vanzarile de benzina au crescut cu 2,6%, marcand cea mai mare crestere din ultimele sapte luni, dupa ce scazusera cu 15,6% in decembrie. Vanzarile de materiale de constructii au scazut cu 3,2%, dupa un declin cu 2,3% in luna anterioara.



Citeste si