18 Februarie 2009

BERD ar putea investi 500 de milioane euro in Ucraina



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) poarta discutii cu privire la recapitalizarea bancilor ucrainene si este gata sa investeasca in total 500 milioane de euro in aceasta tara, a declarat presedintele BERD, Thomas Mirow.

"Suma disponibila in principiu este mare, adica aproximativ 500 milioane euro, pe care am fi gata sa o investim in Ucraina", a declarat seful BERD, Thomas Mirow, potrivit NewsIn.

Declaratiile sefului BERD survin in contextul in care agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a avertizat ca ar putea cobori ratingul de tara al Ucrainei in urmatoarele 90 de zile, din cauza incapacitatii statului de a implementa acordul cu Fondul Monetar International (FMI).

S&P avertiza, totodata, ca "suspendarea aproape integrala a creditarii externe a contribuit la o diminuare a increderii agentilor economici interni in stabilitatea cursului de schimb si a sistemului bancar".

Pe de alta parte, agentia de evaluare financiara Fitch a coborat pe 14 februarie, de la 'AA+(ukr)' la 'AA(ukr)', ratingul national al Ucrainei, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute coborase calificativul pentru credite pe termen lung al Ucrainei de la 'B+' la 'B'.



Citeste si