24 Martie 2009

Seful UniCredit: Economia Poloniei, intr-o situatie mai buna decat a tarilor din regiune



Polonia este intr-o situatie economica mai buna decat alte state din Europa Centrala si de Est, iar regiunea nu ar trebui abordata ca un bloc uniform, a declarat directorul executiv UniCredit, Alessandro Profumo.
Analistii estimeaza ca economia Poloniei, ce a inregistrat anul trecut o crestere de 4,8%, va incetini dramatic in 2009, insa va depasi performantele multor tari din regiune, cu o crestere de 1%.

"Din punct de vedere al conditiilor economice, Polonia este intr-o situatie mai buna decat Spania, Grecia sau Irlanda", a declarat Profumo, citat de NewsIn.

"Polonia este intr-o situatie mai buna si decat multe tari din regiune, astfel nu putem considera Europa Centrala si de Est ca o zona uniforma", a subliniat oficialul.

UniCredit este cel mai mare creditor din regiune si obtine circa un sfert din profituri din diviziile din Polonia si din Europa Centrala.
Directorul UniCredit a mai precizat ca nu estimeaza multe fuziuni si achizitii in sectorul bancar in viitorul apropiat, din lipsa investitorilor interesati sa cumpere.



Citeste si