12 Iunie 2009

FMI isi schimba perspectivele economice pentru 2010



Fondul Monetar International (FMI) si-a majorat miercuri estimarile de crestere economica mondiala la 2,4% pentru 2010, de la nivelul de 1,9% estimat in aprilie, datorita masurilor de stimuli implementate in ultimele luni, a declarat o sursa din cadrul G8.
Cu toate acestea, revenirea va fi treptata, si exista riscuri de coborare a acestei previziuni, a declarat sursa anonima,citata de Reuters, potrivit NewsIn.

"Previziunea de crestere mondiala pentru 2010 a fost majorata la 2,4%, de la 1,9% in aprilie", a spus sursa. "Perspectivele s-au imbunatatit datorita impactului avut de masurile de stimuli luate in ultimele luni".

Sursa a avut acces la o nota emisa de FMI pentru ministrii de finante ce se vor intalni in acest sfarsit de saptamana in Italia.

In nota, previziunile pentru 2009 raman neschimbate, FMI estimand in continuare o comprimare de 1,3%, asa cum subliniase in raportul din aprilie.

"Nota mentioneaza o performanta mai buna din partea economiei americane in acest an si mai slaba din partea Europei". Comparativ cu aprilie, FMI estimeaza o comprimare de 2,8% pentru economia americana si de 4,2% pentru economia europeana.

"Pentru 2010, nota FMI sugereaza o imbunatatire a economiei Statelor Unite, precum si o majorare usoara a estimarilor pentru Europa", comparativ cu estimarile anterioare



Citeste si