Producatorul american de medicamente generice Watson Pharmaceuticals Inc a anuntat ca va cumpara compania cu capital privat Arrow Group pentru 1,75 miliarde dolari, urmand astfel sa se extinda pe plan international, scrie Reuters.

Prin cumpararea grupului Arrow, Watson va castiga un producator de medicamente generice care a avut venituri de 647 milioane dolari anul trecut si care este prezent in peste 20 de state, printre care si Canada, Franta si Marea Britanie, potrivit NewsIn.

Compania nou formata va avea venituri de peste 3 miliarde dolari. Watson, companie ale carei actiuni s-au apreciat cu peste 5%, se asteapta ca tranzactia, finantata cu numerar si actiuni, sa fie incheiata in a doua jumatate a anului 2009 si sa creasca castigurile de anul viitor, inaintea oricaror reduceri ale costurilor.

"Tranzactia este in linie cu asteptarile pe care compania le are pentru investitori. Acestia au promis ca vor aduce un contract international care ar urma sa fie semnat rapid", a declarat un analist.

Actiunile Watson s-au apreciat cu 5,2%, la 30,35 dolari/actiune, in sedinta matinala de la New York.