Numarul americanilor care au completat noi cereri pentru ajutor de somaj a crescut saptamana trecuta, insa s-a mentinut sub nivelul inregistrat la sfarsitul lunii iunie, indicand ca numarul disponibilizarilor se reduce, in contextul stabilizarii economiei.
Datele oficiale au aratat ca cererile initiale pentru ajutor de somaj au crescut cu 25.000, la un nivel ajustat sezonier de 584.000 cereri, in saptamana incheiata in 25 iulie, informeaza NewsIn.

In fiecare saptamana a lunii trecute au fost completate peste 600.000 cereri noi de somaj. Numarul persoanelor ce beneficiau de asigurari de somaj a scazut pentru a treia saptamana consecutiv.

Chiar daca reluarea angajarilor va fi un proces lent, numarul de disponibilizari se va reduce, probabil, in contextul in care sectorul imobiliar si cel manufacturier, ce au dus economia in cea mai grava recesiune din ultimii 50 de ani, se stabilizeaza.

"Numarul cererilor initiale este in scadere, ceea ce sugereaza o ameliorare a conditiilor", a declarat Michelle Meyer, economist in cadrul Barclays Capital Inc., ce prevazuse ca numarul cererilor initiale va fi de 585.000. "Observam o reducere a numarului de concedieri".

Economistii estimau, in medie, ca numarul noilor cereri de somaj va creste de la 554.000 la 575.000, arata datele Bloomberg. Estimarile au fost cuprinse in intervalul 539.000-630.000.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri