10 August 2009

Seful diviziei de investitii bancare al Societe Generale pleaca pe fondul unei anchete



Societe Generale SA, al doilea grup bancar francez dupa valoarea de piata, a declarat ca fostul sef al diviziei de investitii bancare, Jean-Pierre Mustier, si-a dat demisia dupa deschiderea unei anchete privind tranzactii pe baza de informatii privilegiate, relateaza Bloomberg.
Mustier, in varsta de 48 de ani, care a condus divizia de investitii bancare la momentul pierderii din tranzactionare de 4,9 miliarde euro din ianuarie 2008, planuia sa paraseasca banca pana la sfarsitul anului, a anuntat Societe Generale, potrivit NewsIn.

Banca a precizat ca acesta a preferat sa demisioneze "in interesul grupului".

Robert Day, fondator al companiei TCW Group Inc. in 1971 si membru al consiliului de administratie al Societe Generale, este de asemenea anchetat pentru posibile tranzactii pe baza de informatii privilegiate.

Day si Mustier resping acuzatiile, a precizat Societe Generale, fara a oferi informatii suplimentare.

Societe Generale a anuntat o pierdere record din tranzactionare la data de 24 ianuarie 2008, din cauza pozitiilor neautorizate deschide de traderul Jerome Kerviel.

Kerviel a precizat ulterior ca superiorii sai de la banca aveau cunostinta de aceste operatiuni.

Day si fundatia sa au vandut titluri Societe Generale in valoare de 45 milioane euro cu mai putin de o saptamana de anuntarea pierderilor.



Citeste si