7 Septembrie 2009

Ungaria vrea extinderea duratei imprumutului cu FMI



Ungaria nu intentioneaza sa ceara alti bani de la Fondul Monetar International (FMI) anul viitor, insa ar dori o extindere a duratei de aplicare a acordului actual de finantare, a declarat vineri ministrul ungar de finante, Peter Oszko, intr-un interviu acordat Bloomberg.
"Ungaria nu are nevoie de un nou imprumut de la FMI, chiar si cel actual exista pentru a ne da un fel de siguranta suplimentara, ceea ce este important si folositor", a spus Oszko, scrie NewsIn.

El a precizat ca vanzarile de titluri de stat pe piata interna sunt suficiente pentru a acoperi deficitul bugetar din acest an si a dat asigurari ca tintele de deficit nu vor fi majorate, deoarece atingerea acestor obiective reprezinta un "interes fundamental" al Ungariei.

Pentru 2009, tinta de deficit bugetar fixata cu FMI este de 3,9% din produsul intern brut (PIB), iar pentru 2010, de 3,8% din PIB.

Ungaria a primit anul trecut un pachet de finantare de 20 miliarde euro de la institutiile internationale, in special FMI si Comisia Europeana, acordul expirand, insa, in martie 2010. Insa Budapesta a solicitat FMI si CE extinderea termenului de aplicare acordului, a precizat Oszko.

O misiune a FMI si CE se afla in prezent la Budapesta pentru evaluarea politicilor bugetare ale guvernului, iar concluziile vor fi anuntate luni, 7 septembrie.



Citeste si