14 Septembrie 2009

Delta Air Lines, interesata de preluarea unei participatii in Japan Airlines



Delta Air Lines, cel mai important operator aerian din lume, negociaza preluarea unei participatii minoritare in cadrul Japan Airlines Corp, in incercarea de a-si extinde operatiunile pe piata asiatica, potrivit Reuters.
Analistii consultati de Reuters declara ca o alinta Delta-Japan Airlines ar impulsiona extinderea internationala a companiei americane, dupa ce anul trecut aceasta a fuzionat cu Northwest Airlines.

“Japan Airlines este o companie puternica in Extremul Orient. Din punct de vedere strategic aceasta miscare este extraordinara”, a declarat consultantul aerian Michael Boyd.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, Delta Air Lines ar urma sa plateasca 500 mil. dolari pentru pachetul de actiuni.

O tranzactie intre cei doi operatori ar putea ajuta compania japoneza, care in trimestrul al doilea a afisat pierderi nete de 1,1 mld. dolari, ca urmare a scaderii traficului pe fondul crizei financiare.

Japan Airlines a obtinut in luna iunie un ajutor guvernamental de 100 mld. yeni si ar putea apela la fonduri suplimentare pentru a sustine procesul de restructurare. Grupul aerian japonez se asteapta la pierderi nete de 63 mld. yeni pentru anul financiar 2009-2010.




Citeste si