17 Noiembrie 2009

Bancile elvetiene, sub presiune internationala pentru ca ar favoriza evaziunea fiscala



Bancile elvetiene au in vedere sa solicite clientilor straini sa se conformeze obligatiilor lor fiscale in strainatate, a declarat presedintele Asociatiei Bancilor Elvetiene, Patrick Odier.
"Noi, bancile, trebuie sa realizam un model economic in care onestitatea fiscala sa fie un obiectiv, cand este vorba de acceptare de bani", a afirmat Odier, potrivit agentiei NewsIn, care citeaza AFP.

"Putem, de exemplu, sa cerem o declaratie pe propria raspundere in care clientul confirma ca sumele sale au fost impozitate corespunzator", a explicat el. Aceasta masura ar putea fi aplicata doar pentru tarile cu care Elvetia a incheiat un acord bilateral, potrivit sefului asociatiei.

Bancile elvetiene sunt in prezent sub o presiune internationala pentru a-si reforma normele privind secretul bancar, care ar favoriza evaziunea fiscala. Presiunea s-a intensificat odata cu procedura ce a vizat in Statele Unite banca elvetiana UBS, care in cele din urma a fost nevoita sa divulge numele a circa 4.450 de titulari de conturi care au fraudat fiscul american.



Citeste si